Ahad, 31 Mei 2009

menjejeki online YM

kepada sesiapa yang ingin mengesan seseorang sama ada online atau tidak,bolehlah guna seperti di bawah





Gaya Pembelajaran Secara Online

Selamat Datang ke LatihTubi.com



Apakah LatihTubi.com?
Latihtubi.com merupakan satu sistem pembelajaran secara online yang membolehkan pelajar menjawab set-set soalan latihan secara online dengan mudah, pantas dan berkesan. Sistem ini direka khas supaya memudahkan pelajar menjawab soalan latihan secara digital dan interaktif. Latihtubi.com mengandungi pelbagai bentuk jenis soalan yang menyerupai bentuk soalan sebenar supaya pelajar dapat membiasakan diri untuk menjawab ujian dan peperiksaan yang sebenar. Setiap soalan mempunyai susun atur yang kemas untuk keselesaan pelajar.
*
Kelebihan LatihTubi.com
Sistem ini adalah alternatif kepada sistem yang sedia ada di mana pelajar menjawab set-set soalan di buku-buku latihan dan kemudian menyemak jawapan sendiri. Dengan sistem latihtubi.com ini, pelajar dapat menjimatkan masa kerana jawapan akan disemak dan markah akan diberikan terus oleh sistem setelah selesai menjawab set soalan. Dengan itu, pelajar dapat menjawab lebih banyak set soalan pada satu masa setelah selesai mengulangkaji sesuatu pelajaran.
*
Meningkatkan Prestasi Pelajar
Buku rekod turut disediakan supaya pelajar dapat melihat prestasi mereka sepanjang menggunakan sistem ini. Semua keputusan atau markah akan direkodkan di sini. Pelajar juga boleh menyemak semula set soalan yang telah dijawab tersebut untuk tujuan ulangkaji.
*
Lebih Latihan
Set-set soalan latihan latihtubi.com dihasilkan oleh guru-guru yang berpengalaman luas dalam membuat soalan-soalan peperiksaan. Set-set soalan latihan ini akan sentiasa diperbaharui setiap masa
supaya pelajar-pelajar latihtubi.com dapat menjawab sebanyak mungkin set-set soalan latihan dalam sesuatu masa.
* Ahli latihtubi.com juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik dengan menyertai pelbagai pertandingan yang mencabar minda dan kreativiti pelajar. Pertandingan tersebut akan dinyatakan kelak di laman web latihtubi.com ini.
*
Ciri-ciri Menarik LatihTubi.com
o Merangkumi semua set soalan latihan topikal, ujian dan peperiksaan di setiap tahap.
o Set soalan ditambah dari semasa ke semasa.
o Jenis bentuk soalan berdasarkan format peperiksaan sebenar dan di dalam buku latihan.
o Mengandungi jam masa untuk set soalan yang diberi tempoh masa.
o Terdapat panel soalan untuk menyemak soalan yang sudah atau belum di jawab.
o Pengiraan markah secara automatik sejurus tamat menjawab set soalan.
o Set soalan yang telah dijawab boleh di ulangkaji untuk menyemak jawapan yang betul.
o Semua keputusan disimpan di dalam buku rekod pelajar untuk mengetahui prestasi terkini pelajar.
o Pelajar yang mendapat keputusan tertinggi akan di paparkan pada laman senarai pelajar terbaik.
o Bahan bacaan seperti tip-tip belajar, peperiksaan, motivasi, pengetahuan am untuk bacaan pelajar.
o Permainan interatif yang mencabar minda pelajar seperti Sudoku, Guess Word, Brain Machine, Robo Chess, Line Up and Type n Pop.
o Pelbagai pertandingan mencabar dengan hadiah menarik menanti pelajar.
*
10 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjadi Ahli LatihTubi.com

o Mudah - Hanya terus menjawab di depan komputer anda pada bila-bila masa.
o Teratur - Susunan soalan mengikut tahap, kategori dan topik serta susun atur soalan yang kemas untuk keselesaan anda menjawab soalan.
o Mesra pengguna - Reka bentuk laman web yang mudah digunakan.
o Pantas - Sistem dibangunkan dengan menggunakan teknologi web 2.0 terkini. Halaman dipaparkan dengan cepat.
o Jimat masa - Markah akan diberi sejurus tamat menjawab set soalan latihan, oleh itu anda boleh menjawab lebih banyak latihan dalam satu masa.
o Lebih latihan - Set soalan akan sentiasa ditambah dan anda boleh membuat latih-tubi berterusan.
o Berpatutan - Harga untuk ahli hanya serendah RM 10 sebulan. Tiada cas tersembunyi.
o Pelbagai aktiviti - Terdapat bahan bacaan, permainan dan kuiz.
o Buku rekod - Buku rekod disediakan untuk merekod semua keputusan dan membantu menilai tahap prestasi anda.
o Pertandingan & Hadiah Menarik - Terdapat pertandingan yang mencabar dan hadiah-hadiah menarik menanti anda.

jikalau berminat sila klik di banner yang tertera.


Rabu, 20 Mei 2009

LAGU TEMA HARI GURU 2009



GURU PEMBINA NEGARA BANGSA
Bersedia melangkah megah
Walaupun sukar baktiku curah
Demi mu ibu pertiwi
Sumpah ku lafaz janji kukota
Berikrar eratkan bangsa
Kukuhkan cinta kepada Negara
Berjasa terus berjasa
Menyebarkan ilmu tiada batasnya
Guru Pembina Negara Bangsa
Gagah perjuangkan visi Negara
Bangunkan jiwa yang pelbagai rupa
Demi agama dan nusa tercinta
Guru Pembina Negara Bangsa
Tetap Unggul senadakan suara
Sehaluan menggapai matlamatnya
Cemerlang dan gemilangkan Malaysia

Pencipta Lagu : Khairulrizam bin Khalid
Pencipta Lirik : Ili Nurbahirah bt Baharudin
Pengubah Muzik : Marzuki bin Tamb

Selasa, 19 Mei 2009

subahanallah




VIDIO TANAK RUNTUH..
mari kita beristifar banyak-banyak

Rabu, 13 Mei 2009

Error Anti Virus(encountered)

Pernahkan Komputer anda terjadi begini????




ANTI VIRUS
encountered.

Sila baca arahan di bawah

Remove NMDFGDS0.DLL


Your computer has been severely infected by malware, that is NMDFGDS0.DLL. This is quite dangerous and unsafe for your PC and there may be other infections on your PC. You should urgently check your PC and remove any malicious application including NMDFGDS0.DLL as soon as possible.
Location : C:\WINDOWS\System32\nmdfgds0.dll
Type : Malware
Dangerous : YES
Removal : Immediately


How to get rid of NMDFGDS0.DLL
Download Malwarearebytes


You may receive following error message, “nmdfgds0.dll has encountered a problem and need to be closed.” In this situation we suggest you to Run this Registry Tool.

How to find the location?

Go to » START » RUN » and type C: and hit ENTER key
It will open the C: Drive, now check if the “nmdfgds0.dll” file located there. If found then delete it.

File Location : C:\WINDOWS\System32\nmdfgds0.dll
Registry Location : Unknown

If still doesn’t work, Go to SAFE MODE and follow the above suggestion to remove the NMDFGDS0.DLL file.

1:Install Malwarearebytes
2:Update Malwarearebytes
3:Go to safe mode
4:run Malwarearebytes
5:scan and remove error,

semoga Berjaya

Enable registry editor(regedit):

First Method:

Click Start -> Run -> gpedit.msc -> User Configuration -> Administrative Templates -> System -> Prevent access to registry editing tools -> Right Click Properties -> Set it to Not Configured.

Second Method:

Click Start -> Run. Type this commands in Run box and press Ok.

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0

Then a prompt will come up with this question: Value DisableRegistryTools exists, overwrite (Y/N)? Type yes and hit Enter.

After u did that also type this command in the run box and hit enter.

REG add HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0

Then it will also come up with the question: Value DisableRegistryTools exists, overwrite (Y/N)? Type yes and hit Enter.

Third Method:

STEP1. Disable as much as you can from your startup. Remove programs from your startup folder and such, so as not to lag down the bootup process.

STEP2.Create a new shortcut on your desktop, point it to "C:\Windows\regedit.exe"

STEP3.Log off, then log back on.

STEP4.As soon as you see your desktop, double click on the shortcut. The system does not check for policies until a few seconds after it booted up. If you click on the icon fast enough, it should let you get in.

After you close it though, it will not open unless you redo step 3 and 4.

Fourth Method:

Getting into the registry editor by making a vbs script in notepad:

STEP1. Open Notepad and copy
this script into it. And save it as regtool.vbs on your desktop.

VBS SCRIPT(select everything and copy into notepad and save as regtool.vbs):

Option Explicit
'Declare variables
Dim WSHShell, rr, rr2, MyBox, val, val2, ttl, toggle
Dim jobfunc, itemtype
On Error Resume Next
Set WSHShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
val = "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableRegistryTools"
val2 = "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\DisableRegistryTools"
itemtype = "REG_DWORD"
jobfunc = "Registry Editing Tools are now "
ttl = "Result"
'reads the registry key value.
rr = WSHShell.RegRead (val)
rr2 = WSHShell.RegRead (val2)
toggle=1
If (rr=1 or rr2=1) Then toggle=0
If toggle = 1 Then
WSHShell.RegWrite val, 1, itemtype
WSHShell.RegWrite val2, 1, itemtype
Mybox = MsgBox(jobfunc & "disabled.", 4096, ttl)
Else
WSHShell.RegDelete val
WSHShell.RegDelete val2
Mybox = MsgBox(jobfunc & "enabled.", 4096, ttl)
End If

STEP2. Open regtool.vbs And there you go!

The Vbs Script worked Perfect THANX

Sabun Taharah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh...
salam sejahtera saudara saudari semua. Apa Khabar semua? semoga saya dan saudara saudari
semua berada dalam keadaan sihat dan senantiasa dilindungi oleh Allah s.w.t.

Pada ari ahad minggu yang lalu saya bersama beberapa orang kawan dari keningau telah pergi Ke Kota kinabalu.Semasa berhenti sembahyang di masjid Besar di Likas,Saya ternampak sabun taharah(sabun samak).Lalu saya bertanyakan pakcik menjual di situ,lalu ea ceritakan...
Untuk pengetahuan saudari saudari semua sabun tersebut dinamakan "SABUN TAHARAH"(sabun tanah liat).
Antara kelebihannya ialah:
1- Kegunaan untuk bersamak.
# caranya/ kaedah penggunaannya:
- 1 kali air sabun Taharah dah di bilas dengan 6 kali air mutlak (berserta dengan niat samak)
- maksudnya - kita ambil sabun Taharah dan kita bancuh di dalam baldi yang mengandungi air dan kacau hingga berbuih
agak dah banyak buih tu ok la)
kemudian kita siram lah ditempat yang kita nak samak tadi bersertakan dengan niat.
2- Ia mengandungi Vitamin A,C dan E. Ia juagak mengandungi kandungan mineral dan zat galian secara semula jadi seperti magnesium, sodium, kalsium dan potassium
yang boleh digunakan sebagai sabun mandian harian.
3- Kegunaan sebagai sabun kecantikan dan kesihatan kulit.

Penggunaan sabun Taharah ini juga teruji keistimewaannya dalam menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dari hujung rambut ke hujung kaki seperti:
# Menghaluskan dan menglambabkan kulit, menghilangkan bau badan dan kotoran.
# Menghilangkan penyakit kulit seperti panau, Kurap, Kudis, Ruam, Gatal-gatal, Kulit kering, kelemumur serta rekahan tumid kaki.
# Menghilangkan Jerawat, bintik-bintik hitam (jeragat),mengurangkan garis penuaan/kedutan dan memberi kesegaran yang berpanjangan.

Sabun Taharah ini juga serbaguna untuk mencuci sayur-sayuran, barang kemas, basuhan baju dan lain-lain. (Hebatkan!)

P/s: untuk memberi kesan yang lebih baik biarkan sapuan sabun Taharah di tempat-tempat yang bermasalah seketika
supaya buih/air sabun ini benar-benar menyerap ke dalam kulit kemudian barulah bilas.

# active Ingredients:
(Vegetable base (paim oil and palm kernel oil) "Taharah" mud, marine extract, olive oil and sandalwood essential oil.)

(anda bolehlah terjemah sendiri kalau tidak faham lah...:)

Untuk pengetahuan semua, saya sendiri baru mencuba sabun Taharah ini. kesannya nanti akan saya beritahu kelak dalam episod sabun yang akan datang.
Insyallah. Jika anda semua ingin mencuba sila lah layari laman web ini:

www.taharah.com.my

Anda jugak bolehlah menghubungi ditalian yang tertera di bawah ini jika ingin mengetahui lebih lanjut:
Tel: 603-62763416 (ofice)
013-8748750 (sandakan)- saudara M.Roshdi(bukan ejen/ahli)
019-9470351 (kota Kinabalu)- saudara kahiru (ahli)
012-5950540 (Kota Kinabalu)- saudari Norrizani(bukan ahli)

Saudara saudari sekelian, sesuatu benda atau perkara yang baik dan boleh mendatangkan faedah kepada kita semua hendaklah kita hebahkan kepada orang ramai.(tak salahkan). :).
Jadi di sini saya jugak ingin berkongsi pengetahuan dan pengalaman bersama-sama saudara
saudari semua untuk kebaikan kita dan ummah seluruhnya.
Amiiiiiin.

Sekian Wassalam

*Di keningau pon boleh didapati dgn menghubungi Ustz Suhaimi di talian .....lupa lak no fon.

Gatal Di PejabaT

 

Blogger news

Radio Manis FM Dengarkan Kami Di Kelantan - 90.6FM, Terengganu - 102.0FM, Pahang - 95.1FM KeNingaU FM

Blogroll

About